USA tur 2008
På vores Canadatur i 2004 mødte vi en del nye familiemedlemmer. Blandt dem var Joyce og Les Olsen fra Mesa, Phoenix i Arizona. Vi talte lidt om at komme og besøge dem ,og Les anbefalede foråret eller efteråret. På grund af hjemlige aktiviteter blev det ikke til noget før i foråret 2008. Vi købte billetter og lejede Motorhome i efteråret 2007 til en tur, der skulle bringe os fra Phoenix i syd, op igennem alle de naturparker vi kunne finde, via Yellowstone og til Seattle, hvorfra vi skulle flyve hjem. Dato for afrejse var den 16. april, og vi ville være hjemme igen den 14. maj.
Unitas Rejser i Silkeborg stod for bookingen af flybilletter og Motorhome. Vi tilrettelagde selv køreturen i USA. Flyturen gik fra Billund, via Amsterdam, Minneapolis til Phoenix, hvor Joyce og Les hentede os. Vi boede hos dem fra onsdag til mandag, hvor vi skulle hente bilen. Mens vi var hos Joyce og Les var vi på udflugt ned til filmstudio byen Old Tucson. Vi blev kørt lidt rundt i området omkring Mesa. Vi besøgte en af Les' søstre, Colleen, der boede i Phoenix.
Mandag formiddag kørte Les os ud til Cruise America, hvor vi skulle have vores bil. Vi havde bestilt det mindste motorhome, de havde, men endte med - uden yderligere udgift - at få udleveret deres største, en 9 meter lang, 7 personers bil, så vi havde plads nok. Efter at have fået det lejede sengetøj, køkkenudstyr og klapstole + bord udleveret, startede vi vores køretur. Den bragte os til: Sedona, Grand Canyon, Zion National Park, Rockville Cemetery, hvor Chris' tiptipoldefar ligger begravet (død 1872), Bryce N.P., Antelope Canyon, Monument Valley, Arches N.P., Canyonlands N.P., Capitol Reef N.P., Salt Lake City, Bear Lake, Grand Teton N.P., Yellowstone National Park og derfra vestpå til Seattle, hvor vi skulle aflevere vognen. I Seattle var vi på besøg på Boeing flyfabrikken, verdens største bygning. 40 hektar under tag i 11 etagers højde. Vi sluttede vores ferie med en udsøgt middag i Space Needle. Dagen efter fløj vi hjem fra Seattle, via Amsterdam til Billund.
Vi kørte 5.715 km på 22 dage. Korteste dagtur var på 123 km og den længste på 582 km. Korteste regulære køretid var
1 time og 48 min. Den længste tid var på 7 timer og 12 min. Det var intet problem at køre så langt pr. dag. Vi havde dog stop undervejs.

Se billederne her

Retur